Na kole brdskými lesy a Českým krasem 29.4. - 1.5. 2016

08.05.2016 23:15

Tři dny, dvě noci, přes 8 hodin šlapání, 121 ujetých kilometrů, 1166 nastoupaných výškových metrů. Tolik v číslech tento víkend strávený na kole.

Vše začalo v pátek srazem na nádraží v Uhřínevsi, odkud jsme společně vyrazili do Berouna, kde jsme odstartovali první , 17ti kilometrovou, etapu tohoto víkendu. A řekl bych, že nejtěžší ze všech. Jelo se z kopce do kopce po lesních cestách a myslím si, že jsme všichni byli rádi, když  jsme po dvou a půl hodinách přijeli na Zámecký dvůr ve Všeradicích. Hned jsme zasedli k večeři. Večerní program potom zajistila už kytara a dobrovolný „filmový klub“.

Druhý den bylo před námi 41 kilometrů v brdských lesích a po hlavním hřebenu Brd. Počasí nám přálo, čekal nás krásný den. Občas nás překvapil nějaký náročnější výšlap do kopečku, ale stálo to rozhodně za to. Po doplnění energie v jedné z místních restaurací jsme se už pomalu začali přesouvat zpět na naši základnu ve Všeradicích. Tam jsme si zahráli minigolf a povečeřeli.  Ještě před tím, než jsme se pobavili u společenských her, jsme se vydali podívat na místní fotbalové hřiště, jak se pálí čarodějnice.

Neděle přinesla nejdelší , 63 kilometrů dlouhou, ale pohodovou cestu, která vedla podél řeky Berounky a poté cyklostezkami až do Uhřínevsi. Nasytili a napojili jsme se v pizzerii v Černošicích, kde se o nás skoro až královsky postarali. Celá akce se povedla, počasí bylo takřka ideální, ale hlavně se zase sešla super parta lidí, kteří chtěli strávit víkend aktivně.

Díky

 

Fotogalerii s fotkami najdete ZDE