Raftem, koloběžkou i pěšky okolím Malé Skály 20. - 21. 9. 2014, článek + foto

24.09.2014 00:50

Raftem, koloběžkou i pěšky okolím Malé Skály 20. - 21. 9. 2014

            První výpravu s drak OUTDOORem ve školním roce 2014/2015 jsme podnikli do okolí Maloskalska. V plánu byl především sjezd řeky Jizery na raftech z Malé Skály do Dolánek,  kde jsme čluny vyměnili za koloběžky a těch necelých 8km ujeli pak podél řeky na „vlastní pohon“ s větrem v zádech zpět. Počasí se i navzdory nepříliš příznivé předpovědi opravdu vydařilo, sluníčko nás hřálo, vody bylo dostatek, do kempu Ostrov cesta na koloběžkách rychle ubíhala, kolem krásná příroda…, co víc si přát?!

            Po výborné večeři ještě pár her než si popřejeme dobrou noc a uložíme svá od pádel namožená těla ke spánku ve velice originálních příbytcích – karavanech.  Na druhý den jsme chtěli okolí prozkoumat prozměnu po svých. Ráno tedy nezbytná rozcvička na protažení těla, hygiena, poctivá vodácká snídaně a hurá do vyhlášeného skalního městečka se spoustou úžasných vyhlídek a dokonce i s bludištěm. Po obědě ještě slíbená návštěva místní cukrárny, zmrzlinu jsme si přece zasloužili, a s plnými bříšky už jsme uháněli rovnou na vlak zpátky do Uhříněvsi.

         Celá akce klapla na jedničku, nutno totiž podotknout, že náš tým tvořily, kromě dvou vedoucích, pouze děti z 1. stupně ZŠ, některé z nich úplně poprvé přes noc daleko od svých maminek. Takže kluci a holky, moc vás chválíme, vše jste zvládli skvěle a my už se nemůžeme dočkat, až s vámi vyrazíme vstříc dalšímu dobrodružství!

                                                                                                   Drak a Ilona

Fotky ZDE